Använd en kontokredit för att hantera ditt kassaflöde

I en värld som är fylld av ekonomiska upp- och nedgångar kan det vara svårt att hantera kassaflödet. Du kanske är företagare, frilansare eller av annan anledning en person med en oregelbunden inkomst. Om så är fallet vet du hur viktigt det är att ha en viss ekonomisk buffert att använda under magrare tider. Ett av de finansiella verktyg som kan erbjuda en sådan buffert är kontokrediten. Här berättar vi hur du kan använda en sådan för att hantera ditt privata kassaflöde.

3 anledningar till att använda en kontokredit för det privata kassaflödet

Du kanske undrar varför du skulle vilja använda en kontokredit för att hantera ditt privata kassaflöde? Detta kan du vilja göra av följande skäl:

  • Flexibilitet. En kontokredit är mycket flexibel. Du kan låna exakt det belopp som du behöver när du behöver detta. Detta kan du göra oavsett om du vill betala akuta utgifter eller hantera ditt kassaflöde i lite magrare tider. Läs mer om dessa krediter på Brixos huvudsida för att lära dig mer.
  • Lägre ränta. Jämfört med kreditkort har en kontokredit vanligtvis en lägre ränta. Detta gör den till ett mer kostnadseffektivt sätt att hantera kassaflödet.
  • Enklare och snabbare tillgång till pengar. När du har fått din initiala ansökan beviljad kan du ofta få tillgång till pengar att låna väldigt snabbt. Inte sällan kan du få loss pengar redan samma arbetsdag. Detta är en viktig skillnad mellan kreditlinor och banklån.

Praktiska användningsområden för dessa krediter

Det finns många olika användningsområden för denna typ av krediter. Du kan till exempel vilja använda en kontokredit för att hantera ditt kassaflöde om du är:

  • Företagare. Driver du ett företag som ofta ställs inför säsongsmässiga fluktuationer? Då kan en kredit ge dig möjlighet att hantera din privatekonomi även i de tider då rörelsekapitalet i företaget är lite mer begränsat.
  • Frilansare eller gig-arbetare. Frilansare och gig-arbetare drabbas ofta av försenade betalningar från kunder. Dessutom är det vanligt att dessa personer har oregelbundna inkomster. En kredit kan dock erbjuda en ekonomisk buffert som gör det möjligt att betala dina viktiga räkningar i tid.